Na dostihové dráze s Českým psem

04.04.2009 17:18

V sobotu 28. března jsme se vydaly na coursing pořádaný Českým psem. Tentokrát nás nečekalo žádné ranní vstávání - akce se totiž konala pouhých 10 min od našeho rodného sídla. U domu nás čekala Saška s Honeynkou, vyzvedly jsme Romcu s Berinkou a mohlo se jet. Do Dvorsk jsme dorazily mezi prvními, ovšem vzápětí naši RR smečku doplnil Enzo, a tak jsme se vydali na nedaleké políčko vyvenčit pejsany. Honey, Fame a Enzo se stali nerozlučnou trojkou a neustále se pošťuchovali a okusovali.

Pejskové měli tentokrát připraveny tratě hned dvě - jednu pro začátečníky a jednu pro rozběhané. Bohužel se hned po druhém běhu pokazil naviják a tak se všichni přesunuli na velkou trať. Jelikož se běhalo na konečném navijáku, nelenili jsme tentokrát ani my a pěkně prohnali faldy.

Fame svůj první běh běžela s Berinkou. Vyběhla ale kamsi doprava, asi chtěla "mamce" střapeček pěkně nahnat. Vzápětí si však svůj omyl uvědomila a napojila se na původní dráhu. Nasadila ďábelské tempo, střapeček musel rychle spěchat do cíle, a tak Berinka běžela půlku tratě za ničím. V cíli Fame krásně zakillovala, sice i se saltem před, ale nasazení musí být ;-)

No a pak už nezbylo než čekat na další běh. Čekání ale rychle utíkalo, protože Enzo a Honey byli úžasní společníci a s Mášenkou si to krásně rozdávali v bitkách a RR soubojích. Objevili jsme překážkovou dráhu a tak zrzouni nelenili a jali se trénovat agility.

Netrvalo dlouho a už jsme zase stály na startu. Tentokrát běžela Fame sama a běžela úžasně. Neuhla ze stopy ani o kousínek a dokonale kopírovala trať. Střapeček se předčasně zachytil na kladce, a tak si Fame hned s chutí zakillovala.

Já jsem běžela zachránit aspoň kousek igelitu, naštěstí Fame není z těch, co by cupovali bez rozmyslu, už po cestě k ní na PUSŤ střapeček nechala být, ten se dal znovu do pohybu a Máška se nadšeně rozběhla za ním. Já si dala sprint zpátky a po dalším killu ji odvedla z dráhy.

Protože Fame i Berča měly odběháno, nasedly jsme do auta a vyrazily směr domov. Po cestě nás ještě napadla spásná myšlenka, že si zajedeme na grilované žebírka - to byla ale dobrota. Holky dostaly kostíčky a všichni byly spokojení. Doma jsme lehly a spaly až do rána.

 

Děkujeme moc všem z Českého psa (www.ceskypes.cz), že nám přivezly coursing skoro až domů! Těšíme se na další trénink.

Dále děkujeme Honeynce a Enzovi za super vylítání, a samozřejmě i pánečkům za bomba společnost.

A v neposlední řadě móóóc děkuji všem fotografům, kteří nám pořídíli vážně úžasné fotky:

www.ceskypes.cz

www.lambra.ic.cz

www.ridgebackhoney.estranky.cz

www.buldocek.wu.cz

www.gwen.rajce.idnes.cz

 

Všechny FOTKY ZDE:

famezkorycanskychskal.rajce.idnes.cz/21._mesic/

 

 

—————

Zpět