1. coursing - Svitavy

22.09.2008 20:28

V sobotu (20.9.) jsme se vypravily na náš první coursing do Svitav. V 8 hodin jsme nabraly naše dva miláčky, Romču s Berinkou, a vyrazily jsme. Den předem jsme holkám vyrobili lůžkovou úpravu, takže si hověly jako dvě princezny (tímto děkujeme mnohokrát Romčinýmu taťkovi, který neváhal pro naše psy obětovat čisté kalhoty a ruce). Cesta ubíhala jako po másle, jen stále vzrůstající potřeba stírat si sklo nás lehce znepokojovala. S tradičním heslem "tam určitě pršet nebude" jsme si to drandily dál. Po malých orientačních problémech, pár zakufrovaních a několika zeptáních se na cestu, jsme dorazily až k Plochodrážnímu stadionu, kde se coursing konal. Sotva jsme zaparkovaly, rozpršelo se naplno. S výmluvou, že bafkám by se určitě ven nechtělo, jsme zůstavaly v suchu autíčka. Po chvilce se déšť přece jen rozhodl odcestovat o kousek dál a my jsme se vydaly seznamovat. Jako první jsme potkaly Terku s přítelem a naším polobráchou Kamčou (Camill Maka-Boma), na které jsme se celou dobu moc těšily. Fame s Kamčou si okamžitě padli do oka a začalo pravé RR rodeo. Během chviličky se kolem motalo asi 8 RR různých věků a Fame si to náležitě užívala. Berinka na tyhle pubertální hry už nemá náladu (ani se jí nedivím) a tak se ukryla do bezpečí auta a nechala mlaďochy, ať se vydovádí.

Puberťáci se nenechali dlouho přemlouvat a my se začali lehce obávat, že se naprosto ulítají ještě před začátkem závodů.

Závody byly rozděleny na štěňata do 1 roku, a "dospěláci" byli rozděleni na feny a psy. První šla na řadu štěňátka. Jelikož jich ale nebylo moc, za chvíli už jsme se na start chystaly my. Nastupovala jsem s lehkými obavami, že Fame nepoběží (viz Dostihy v Rakousku). Tentokrát se ale nenaplnily. Fame svůj první běh neběžela naplno, ale běžela. Sledovala střapeček a v cíli i zakillovala. Šťastná, že jsem na trať nemusela s ní, jsem ji odvlekla z dráhy (střapeček se jí tůůůze líbil). Na další běhy jsme si musely chvilku počkat, protože déšť ještě neřekl své poslední slovo a zahnal nás zpátky do auta. Holky odpočívaly a my s Romčou rozebíraly výkony jednotlivých pejsků.

Pršet naštěstí přestalo asi po půl hodině a v závodě se tak mohlo vesele pokračovat dál. Na svůj druhý běh mě Fame táhla jako blázen. Na rozbahněném povrchu jsem měla co dělat, abych její nadšení vůbec ukočírovala. V tu chvíli jsem ještě nevěděla, že její závislost na střapci nekontrolovatelně vzrůstá a že pár minut bude hůř. Naštěstí se střapeček dal brzy do pohybu a já Fame vypustila s rázným: BĚŽ!!! Ta ale stejně neslyšela. Před očima měla jen ten kus růžovýho igelitu, svět kolem ní přestal existovat. Konečně běžela naplno, s radostí a vypětím všech sil.

Po doběhnutí sklidila pochvalu od toho Pánaboha, co ovládal střapeček a já byla dotázána, na co že ji to trénuju, že takhle lítá. Po mém skromném: "Ale ona dnes běží úplně poprvé", jsem koukala do nevěřícných očí a odcházela jsem za zvuku pochvalných slov o běhu Fame. Ve třetím běhu Fame na chvíli ztratila střapec, ale nezastavila se, běžela dál a sotva ho uviděla, nasadila zase trysk, bohužel to malé zaváhání nás stálo pár setinek vteřin. Na svůj čtvrtý a také poslední závodní běh mě Fame tak neuvěřitelně táhla, že musela dostat pár výchovných. Navíc se od přítomných závisláků naučila hystericky ječet a tak mi na startu masakrovala nejen ruce, ale i uši. Totální závislost tak byla dokonána.

Bylo doběháno a nám nezbylo než čekat na výsledky. Čas jsme trávily plkáním s ostatníma pánečkama a venčením našich zrzavců. A já také tajně doufala, že neskončíme na posledním místě :o) Než jsme se stihly vrátit z kraťounké prochajdy, vitězové mimin už stáli na bednách. Poté se vyhlašovali pejskové a nakonec fenky. Napjatě jsme s tetou Romčou čekaly, kdy zazní z úst paní vyhlašovatelky "FAME". K mému naprostému úžasu a spokojenosti Fame obsadila 5. místo z celkového počtu 10 fen. Vzhledem k tomu, že běžela svůj úplně první coursing, z celé skupiny byla nejmladší a síly změřila se zkušenými závodnicemi, jsem byla víc než šťastná! Navíc dostala pochvalu, že naprosto přesně kopíruje trať a nezkracuje si ji nadbíháním jako někteří přítomní zkušení a "vyčůraní" coursingáři.

Berinka skončila na krásném 4. místě (od kterého nás dělily JEN 4 chloupečky - Fame 34:17, Berinka 34:13).

Po vyhlášení výsledků se rozjel běhací maraton, střapeček lítal po trati nonstop a pejsi běhali s kým a jak chtěli. My s tetou Romčou pustily holky spolu, přidala se k nám ještě rychloběžkyně Cachetta. Po dvou kolech si Fame dala běh s bráchou Kamčou, kterého ale střapeček až tak nezajímal, navíc se ve snaze běžet alespoň za Fame nešťastně zamotal do zástěny na trati. Fame vééélmi nesolidárně mazala za střapcem dál, anižby aspoň pootočila hlavu. Existoval pro ni jen prchající střapec a touha ulovit ho. Dalších asi 5 běhů Fame absolvovala s Berinkou, Cachettkou a Archiem - nakonec už byla jediná, koho nekonečné běhání za střapcem ještě bavilo :o) Uřícenou jsem ji musela odchytit a násilím odtáhnout do auta. I Berinka už byla dostatečně proběhaná a tak jsme se rozloučily a vydaly se na cestu domů. Samozřejmě jsme neprobíraly nic jiného než dnešní den. Kolem 3. hodiny jsme vysadily Romču s Berískem a samy padly do postele. Fame spala až do rána, s blaženým úsměvem a věčně cukajícíma packama :o)

Za krásný den chceme poděkovat především našim nej kamarádkám Romči a Berince (nemusím psát za co všechno, my to víme, viď :o)))) A také móóóóc gratulujeme k vašemu super umístění!!!!

Terce a Kamčovi - jsme moc rády, že jsme vás konečně poznaly a těšíme se příště!

A v neposlední řadě RR-sportu za výbornou akci, organizaci, nasazení, fotky a dárečky. Těšíme se na další akci s váma!

Celkové výsledky a fotky:

www.rr-sport.cz/cze/novinkycz.htm

www.famezkorycanskychskal.rajce.idnes.cz/14.mesic_II

—————

Zpět